Queso de cabra con hierbas aromaticas en aceite (geitenkaas met mediterraanse kruiden op olie)
-
Post by bijzonder spaans
Queso de cabra con hierbas aromaticas en aceite. Super simpel recept om geitenkaas op olie te maken, in een handomdraai gemaakt en een groot succes als je dit voorschotelt. Mocht je niet echt van de peper zijn en niet van scherp houden, laat dan de chili vlokken achterwege en halveer de witte en zwarte peperkorrel en vul dit aan met rode peperkorrels die niet heet zijn.
250 gram zachte geitenkaas
blaadjes van 10 takjes tijm, fijngesneden
naaldjes van 1 grote tak rozemarijn, fijngesneden
1 theelepel witte peperkorrels
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel rode peperkorrels
1 theelepel chili vlokken
rasp van een halve citroen
250 ml olijfolie extra virgen
Draai kleine balletjes met een diameter van 2,5 cm van de geitenkaas en leg op een bord.
Wrijf tijmblaadjes, de diverse soorten peper en chili vlokken grof in een vijzel en bestrooi op een bord. Meng met de fijngesneden rozemarijn en citroenrasp.
Lekker op een geroosterd stuk brood of door een salade.
2 Comments