Bloedsinaasappel taart met gember en pistache

image_printprintfriendly version

Bloedsinaasappel taart met gember en pistache, een super eenvoudig en lekker recept voor een fruittaartje met noten.

Naranjas sanginas is de Spaanse benaming voor bloedsinaasappels en ze zijn helaas maar een korte periode verkrijgbaar (december/maart).
Aangezien ik nog bloedsinaasappelen in huis, had leek het mij een goed idee er iets lekkers mee te maken. Een taartje dus en het is niet echt een zoete taart geworden. Het enige aan zoet wat ik heb gebruikt was suiker om erover heen te strooien en mocht je geen suiker willen gebruiken kan honing ook goed dienst doen.
Zelf heb ik er rozen suiker voor gebruikt die ik maakte door eetbare gedroogde rozenblaadjes te verkruimelen en te mengen met suiker en dat een paar dagen goed afgesloten te laten staan. Geeft net een subtiele rozensmaak aan de suiker.

Ik heb in deze bloedsinaasappel taart pistache noten gebruikt omdat ze zo’n mooi contrast vormen met de oranje rode kleur van de bloedsinaasappelen, maar andere noten erin is ook erg lekker. En mocht je geen bloedsinaasappelen kunnen vinden, dan mag deze taart er ook zijn met gewone sinaasappelen. Het recept is voor 4 personen ofwel een taartje van ongeveer 22 cm.

Bloedsinaasappel taart met gember en pistache

Bloedsinaasappel taart met gember en pistache

 

1 rol bladerdeeg
3 (bloed)sinaasappelen
1 flinke eetlepel mascarpone
1 theelepel gemberpoeder
2 eetlepels amandelpoeder
flink handje gehakte pistachenoten (of andere noten)
2 eetlepels fijne tafel (rozen) suiker
geklutst ei

Bloedsinaasappel taart met gember en pistache

Verwarm de oven op 220ºC.
Schil de sinaasappelen, snij ze in mooie plakken en laat ze uitlekken in een vergiet tot je ze nodig hebt.
Roer de mascarpone los samen met de gember.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en gebruik een bord van 22cm/23cm om een cirkel te maken, door er met een mes langs te snijden. Bewaar het deeg wat je overhoud voor wat anders.
Plaats nu een bord van 20 cm in het midden van de cirkel en snij voorzichtig met een mes erlangs, zodanig dat je niet het deeg doorsnijd, maar een inkeping maakt.

Bloedsinaasappel taart met gember en pistache

Prik met je vork een paar keer in de binnenste cirkel en besmeer met het mascarpone/gember mengsel. Verdeel de 2 eetlepels amandelmeel erover.
Bestrooi met de gehakte pistachenoten en bewaar een deel voor de decoratie.
Leg de plakken sinaasappel erover en besmeer de buitenste rand in met het ei. Vouw de buitenste rand iets naar binnen en besmeer de buitenkant ook met wat eigeel. Bestrooi de sinaasappelen met een eetlepel fijne tafelsuiker.
Schuif de taart 25 minuten in de oven tot de taart een mooi bruin randje heeft gekregen. Laat de bloedsinaasappel taart afkoelen en decoreer met de overgebleven pistachenootjes en nog een eetlepel suiker.

Bloedsinaasappel taart met gember en pistache

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »