Nachos van groenten tortilla’s

image_printprintfriendly version

Nachos van groenten tortilla’s, een super eenvoudig recept om zelf nachos te maken van groenten tortilla’s met verschillende kruiden toppings.

Iedereen die mij op Instagram volgt, heeft dit al voorbij zien komen. Zelfgemaakte nachos van bieten en worteltortilla’s. Heerlijk waren ze en lekker bij de borrel.
Tevens maakte ik ook een geweldig lekkere gevulde bieten tortilla wrap. Beide makkelijk te maken receptjes wilde ik hier ook met jullie delen.

Ooit aten mijn dochter en ik, tijdens onze vakantie in Amerika, rode en paarse nachos. We kregen zo’n vrolijk bord dat we er blij van werden. Geen idee waar ze van gemaakt waren….. denk ook niet dat ik wil weten. Maar lekker waren ze wel.
Dat ik dol ben op gezond en lekker eten weten jullie nu wel en hoe blij was ik toen ik eindelijk groenten tortillas vond van het merk No Fairytales. Deze tortilla’s bestaan voor 45% uit groenten en zijn bovendien glutenvrij. En wij vinden ze hier erg lekker. Favoriet is de bietentortilla.

Nachos van groenten tortilla's

Nachos van groenten tortilla’s

 

pak rode biet tortilla’s
pak wortel tortilla’s
(bij koelversafdeling van AH, Jumbo en Deen)

voor de wortel nachos:
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel madras kerriepoeder
1/2 theelepel jalapeño vlokken
1/2 theelepel gemberpoeder
1 theelepel venkelzaad, licht gekneusd
peper en zout

voor de bieten nacho’s:
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel uienpoeder
Parmezaanse kaas
peper en zout

of:
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel knoflookpoeder
citroenrasp 1/2 citroen
(gerookt) zwart sesamzaad

Nachos van groenten tortilla's

Verwarm de oven op 180ºC.
Snij iedere tortilla in punten. elke tortilla door de helft en die weer door de helft, zodat je 4 kwarten hebt. Snij elke kwart in 3 gelijke punten zodat je totaal 12 puntjes hebt.
Meng de ingrediënten voor de desbetreffende nacho goed door elkaar in een kommetje. Besmeer een bakvel op een bakplaat in met een pietsie olie, leg de punten erop en kwast de bovenkant met het desbetreffende olie mengsel.
Schuif in de oven en bak 7 a 8 minuten tot de nachos knapperig zijn maar niet te bruin! Een randje is ok. De mooie kleur wil je behouden plus als je ze laat afkoelen worden ze iets harder.
Laat afkoelen en serveer!

Nachos van groenten tortilla's

Voor de vulling van bovenstaande bieten tortilla wrap geef ik jullie geen hoeveelheden, dat is ieder naar zijn eigen smaak.
Ik geef je alleen hierbij wat ik erin gedaan had en om je een idee te geven wat ik erg lekker vond.
Besmeer een tortilla met wat mayonaise en leg daarop wat avocado, rucola, rauwe dun gesneden chioggia bietjes, wortel, rode kool, partjes van een bloedsinaasappel, dille, dragon en breng op smaak met wat zout en zwarte peper.

 

 

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »