Salade met artisjokken en tomaatjes

image_printprintfriendly version

Salade met artisjokken en tomaatjes – een recept voor makkelijke en heerlijke salade met gebruik van smakelijke kleine gekleurde tomaatjes.

Weer eens tijd voor een heerlijke salade ondanks de sneeuw momenteel. En meteen een beetje kleur op je bord met die mooie kleine smakelijke oranje, gele en rode tomaatjes. De enige die in de winter en buiten het tomaten seizoen om smaak hebben wat mij betreft.
Voor de grotere soorten wacht ik liever de zomer af.
En met dit weer kunnen wij allemaal wel een beetje zon en zomer op tafel gebruiken nietwaar?

Het onderstaande recept is geschikt voor 2 personen.

 

Salade met artisjokken en tomaatjes

Salade met artisjokken en tomaatjes

 

1 potje biologische artisjokken op olie (190 gram) of een half blik (400 gram) artisjokken op water
6 – 8 eetlepels olijfolie extra virgen (bij gebruik van artisjokken op water)
1 eetlepel gedroogde oregano
400 gram biologisch gekleurde tomaatjes
1 rode ui
2 eetlepels kappertjes, afgespoeld
1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
2 volle eetlepels zwarte ontpitte olijven
3 eetlepels witte wijn azijn
zout en versgemalen zwarte peper

 

Salade met artisjokken en tomaatjes

Mocht je biologische artisjokken op olie vinden, meng hier een theelepel oregano door en laat een paar uur staan op kamertemperatuur.
Bij het gebruik van artisjokken op water, laat uitlekken, spoel om met water en giet hier olijfolie overheen en meng met de oregano en laat eveneens een paar uur staan.

 

Salade met artisjokken en tomaatjes

Was en droog de tomaatjes en snij ze doormidden. Leg in ze in een  serveerschaal.
Halveer de rode ui en snij in grove stukken. Spoel de kappertjes af en doe deze samen met de ui bij de tomaatjes.
Was en droog de stengel bleekselderij en snij in kleine stukjes. Ook die gaan in de serveerschaal evenals de olijven, de gemarineerde artisjokken en hun olie. Meng de witte wijn azijn erdoor en roer alles goed om.

 

Salade met artisjokken en tomaatjes

Breng de salade met artisjokken en tomaatjes op smaak met zout en versgemalen zwarte peper en bestrooi met de rest van de gedroogde oregano.

Laat de salade een uurtje staan op kamertemperatuur zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Salade met artisjokken en tomaatjes

Serveer met wat lekker brood.

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »