Ensalada de pulpo (octopus salade)

image_printprintfriendly version

In Spanje gebruiken ze ontzettend veel frisée sla in salades,. Een slasoort die je hier tegenwoordig weinig meer tegenkomt. Geen idee waarom, maar ik heb doorgaans moeite om hem te vinden. Behalve dan als onderdeel van een zak gemengde salade. Het is een ietwat bittere slasoort vind ik, en misschien ligt het wel daaraan. Gelukkig kon ik hem bestellen bij mijn groenteboer en samen met gekookte octopus er een heerlijke salade mee gemaakt. En zelf octopus koken is helemaal niet moeilijk en wat je overhoud kun je invriezen. Altijd handig. Voor het bereiden van octopus klik hier.

Ensalada de pulpo (octopus salade)

Ensalada de pulpo (voor 4 personen)

1 stuk gekookte octopus
1/2 krop frisée sla
1 avocado
10 cherry tomaatjes, gehalveerd
1 kleine rode ui, in dunne ringen gesneden
2 eetlepel sherry azijn
6 eetlepels olijfolie extra virgen
1/2 theelepel Dijon mosterd
bieslook, fijngesneden
peper en zout

Ensalada de pulpo (octopus salade)

Maak een vinaigrette door mosterd met de sherry azijn los te kloppen, schenk hierbij de olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout. Zet weg.
Was en droog de frisée sla en snij de octopus in stukjes. Ontpit de avocado en haal het vruchtvlees uit de schil, snij in plakken.
Leg in een mooie grote schaal de frisse sla, de octopus, de tomaten en de ui. Schenk de vinaigrette erover en bestrooi met de bieslook. Hussel alles goed om en serveer.

Ensalada de pulpo (octopus salade)

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »