Bloemenboter

image_printprintfriendly version

Bloemenboter – een eenvoudig recept voor het maken van lekkere en prachtig uitziende boter met de eetbare bloemen van het seizoen.

Wie mij een beetje kent en volgt weet dat ik dol ben op biologisch geteelde eetbare bloemen. En daar ook graag gebruik van maak in gerechten. Niet alleen mooi en lekker op salades maar ook om er eventueel een mooie azijn of suiker van te maken of zoals ik hier gedaan heb een bloemenboter.

Bloemenboter

Ontzettend eenvoudig te maken en te gebruiken op bijvoorbeeld (geroosterd) brood of het te laten smelten over een stuk gebakken vlees of vis. Heerlijk!

Bloemenboter

Momenteel staat in mijn geveltuin de bieslook in bloei en ook de Oost-Indische kers laat nu zijn bloemen zien. Met beide bloemen heb ik een bloemenboter gemaakt en met citroen tijm een hele fijne kruidenboter.

Ik heb voor deze beide bloemen gekozen aangezien ze smaak afgeven en daardoor heel geschikt zijn om er een bloemenboter van te maken. De bloemetjes van de bieslook hebben een heerlijke bieslook smaak en de Oost-Indische kers smaakt lekker peperig.

Bloemenboter

125 gram biologische roomboter
een flinke handvol eetbare bloemen
fleur de sel (voor een gezouten boter)
versgemalen zwarte peper (optioneel)

Bloemenboter

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen zodat hij zacht en smeerbaar geworden is.
Was de eetbare bloemen en droog ze voorzichtig met een theedoek. Haal de blaadjes van de bloemen of de bloemen van de steel en meng dit door de boter samen met de peper en het zout.

Bloemenboter


Roer alles goed om en leg het op een groot stuk huishoudfolie. Rol het folie op en vorm er een cilinder van. Draai de uiteinden van de folie om zodat je een mooi rolletje gekregen hebt.
Laat opstijven in de koelkast.

Bloemenboter

5 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »