Confitura de melocotón (perzikenjam)

image_printprintfriendly version

Margarita, een vriendin van mijn moeder in Spanje, heeft in Santa Cristina d’Aro samen met haar man een prachtige masia omringd met olijfbomen en fruitbomen.
Tijdens mijn vakantie vorig jaar, kwam zij langs om ons perziken (préssec de vinya) te geven. Dit is een geel/oranje perzik die qua vruchtvlees harder is dan de normale soort die wij hier in Nederland kennen en in Spanje veelal gebruikt wordt voor conserven (perziken op sap). Zeker de moeite waard om ze eens te proberen als je in Spanje bent.
Aangezien we zoveel perziken van Margarita kregen en wij dit niet allemaal op konden eten, heb ik er jam mee gemaakt.

Confitura de melocotón

1 kilo perziken
800 gram suiker
sap van 1 citroen

Schil de perziken en snij ze in stukjes.
Leg ze in een diepe pan samen met de suiker en de sap van de citroen en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat alles ongeveer een half uurtje koken. Roer regelmatig met een houten pollepel.
Doe een beetje van de jam op een schoteltje en zet deze in de vriezer een paar minuten om te zien of het de gewenste consistentie heeft. Zo niet laat nog even doorkoken en herhaal de test.
Vul gesteriliseerde luchtdichte jampotten met de jam. Sluit en zet de potten 10 minuten op zijn kop. Draai ze weer om en laat afkoelen.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »