Chocolate con galletas
Een koekje dopen in warme chocolade als dessert. Op de foto liggen er carquinyols (Catalaanse harde koekjes te vergelijken met de Italiaanse cantucci) maar je kunt er natuurlijk andere koekjes voor gebruiken.
Het recept voor de chocolade is als volgt:
1 reep pure chocolade van minstens 64% cacao
kopje water
Verwarm het water in een steelpannetje. Als het water kookt haal je het pannetje van het vuur en los je daarin de in stukjes gebroken chocolade op. Als de chocolade gesmolten is zet je het pannetje weer op het vuur en breng je de chocolade het al roerend aan de kook. Zodra het begint te koken haal je het weer van het vuur af en blijft roeren tot de chocolade niet meer borrelt. Herhaal deze handeling nog twee keer tot de chocolade wat dikker geworden is. Verdeel over glaasjes en presenteer met wat koekjes naar keuze.
Je kunt ook bijvoorbeeld wat sinasappelrasp of wat gedroogde rode Spaanse peper, gemalen met een pepermolen, aan de warme chocolade toevoegen. Of voeg een paar druppels oranjebloesemwater of rozenwater toe, dat is ook een heel bijzondere combinatie.
Comments