Mousse de chocolate con especias (chocolademousse met specerijen)

image_printprintfriendly version

Voor iedereen die nu roept, ho even, het is niet het seizoen van de frambozen: dat klopt, maar wie bewaart heeft wat. Dit zijn de geweldig lekkere frambozen van Raspberry Maxx die ik afgelopen zomer heb ingevroren en nu een hele fijne en lekkere combi vormt met deze chocolademousse. En wie weet wat voor Kerst?

En bovendien kleurt het ook nog eens erg mooi;)

Mousse de chocolate con especias (voor 4 personen)

100 gram couverture van pure chocolade
4 eieren
4 eetlepels melk
1 theelepel roomboter
5 eetlepels poedersuiker
2 kardemonpeulen
1 kaneelstokje
2 steranijs
1 kruidnagel
2 eetlepels Grand Marnier
zout
frambozen (optioneel)

Breng de melk aan de kook en haal van het vuur. Voeg de kardemon, kaneel, steranijs en kruidnagel toe en laat de melk met de specerijen afkoelen. Zeef de melk waarbij je de melk opvangt. Zet apart.
Scheid de eiwitten van het eigeel. Voeg 4 eetlepels poedersuiker aan het eigeel en klop dit tot je een lichtgele romige massa krijgt. Het beste doe je dit door het au bain marie te doen.
Laat de chocolade au bain marie smelten samen met de melk. schenk er de Grand Marnier doorheen met een snufje zout. Laat vervolgens de boter er in smelten terwijl je goed alles door elkaar roert. Schenk dit mengsel over het eimengsel en roer alles goed door.


Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en voeg op het laatst de suiker toe zodat het stevig blijft en blijf kloppen tot pieken. Schep dit voorzichtig met een spatel door het chocolademengsel.
Schep de chocolademousse in glazen, dek af met huishoudfolie en zet weg in de koelkast. Garneer met frambozen of ander fruit. Ook lekker met wat munt.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »