Gelatina de naranja con chocolate

image_printprintfriendly version

Hoe fijn is het als er bloedsinaasappelen te krijgen zijn. Helaas is het seizoen alweer bijna ten einde dus vandaar op de valreep een recept met deze lekkere rode en mooie sinaasappel. Daar kun je leuk gekleurde toetjes van maken zoals deze. Maar natuurlijk kun je ook dit recept maken met gewone sinaasappelen. Lekker in combinatie met wat pure chocolade. Of samen met wat lemoncurd die ik al eerder op deze blog plaatste, en een garnering van wat munt.

Gelatina de naranja con chocolate (voor 4 personen)

250 ml sinaasappelsap
3 gelatineblaadjes
2 eetlepels suiker
munt

Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in wat koud water.
Verwarm ondertussen de suiker met de sinaasappel in een pannetje tot de suiker is oplost. Laat niet aan de kook komen! Haal van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze aan het warme sinaasappelmengsel, roer alles goed door zodat de gelatine oplost. Schenk het mengsel in vormpjes en laat in de koelkast in een paar uur opstijven.

Om ze eruit te halen ga je met een scherp mes langs de rand zodat de gelatine timbaaltjes loskomen. Je kunt de bodem ook eventjes in warm water zetten, hierdoor smelt de gelatine een beetje en laat het vormpje makkelijker los.
Garneer met wat muntblaadjes of met chocoladekrullen.

Chocoladekrullen:
70 gram pure chocolade

Laat de chocolade al roerend in een kom au-bain-marie smelten boven een pan met kokend water (zorg de kom het water niet raakt). Zodra de chocolade gesmolten is haal je de kom van de pan af. Smeer de chocolade met behulp van een palletmes dun uit op een plat bord of een marmeren plaat en laat op kamertemperatuur komen. Schraap met het palletmes of een plamuurmes de chocolade van de bodem van het bord zodat er krullen ontstaan.
Garneer hiermee de sinaasappel gelatine.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »