Dulce de leche

image_printprintfriendly version

Hoewel dit van oorsprong typisch Zuid-Amerikaans is en niet Spaans, kun je dulce de leche in de meeste supermarkten in Spanje vinden. Daar smeren ze het op brood of verwerken de dulce de leche in toetjes. Heel eenvoudig zelf te maken, want het bestaat maar uit 1 ingrediënt. Je hebt er alleen maar een blikje gecondenseerde melk voor nodig en daarnaast een pan met water. En een beetje geduld.

Dulce de leche

1 blikje gecondenseerde melk

Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan en giet er water bij zodat het blik goed onderstaat.
Breng aan de kook komen en laat 3 uur zachtjes koken met een deksel op de pan. Kijk elk uur of het blik nog volledig onder water staat, zo niet, giet er dan nog wat kokend water bij.
Laat goed afkoelen voor je het blik open maakt. Hevel over naar een glazen pot en bewaar in de koelkast.

Maar voor de liefhebbers die het zelf willen maken hierbij het recept van dulce de leche uit het boek Asi cocinan los Argentinos van Alberto Vázquez Prego:

300 gram suiker
1 liter melk
1 vanillepeul
1/4 theelepel wijnsteenzuur

Breng de melk samen met de suiker, de vanillepeul en de wijnsteenzuur aan de kook. De wijnsteenzuur geeft kleur aan de dulce de leche en versnelt het indikken.
Laat koken tot hij kleur krijgt en zet daarna het vuur laag. Blijf regelmatig roeren zodat het niet aan de bodem blijft plakken en het aanbrandt.
De dulce de leche is klaar zodra de melk dik begint te worden. Giet over in steriele potten en bewaar in de koelkast.

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »