Suspiros de menta (meringues met pepermunt)

image_printprintfriendly version

Naar aanleiding van de heerlijke rozen merengues die ik ontving van Edith, heb ik meringues gemaakt met pepermunt extract. Deze stuurde ik onder andere mee in het 2de foodswap pakket van Es.
Ik heb ze zelf bestrooid met flower power kruiden van Sonnetor, wat een mengsel is van rietsuiker, gedroogde rozen-, goudsbloem-, korenbloem- en zonnebloemblaadjes, kaneel, kruidnagel, gember en vanille. Erg lekker alleen helaas zijn deze moeilijk in Nederland te vinden. Maar met sinaasappel- of citroenrasp zijn de merengues net zo lekker. En je kunt natuurlijk ook een eigen gedroogde bloemblaadjes mengsel maken.

Suspiros de menta

60 gram poedersuiker
75 gram fijne kristalsuiker
1 theelepel pepermunt extract (bij biologische winkel te koop)
rasp van halve citroen of sinaasappel
2 eitwitten
snufje zout

Verwarm de oven voor op 110 graden.
Doe de eiwitten in een brandschone en vetvrije diepe kom, voeg hieraan een snufje zout toe en klop met een handmixer tot stijve pieken.
Zet de handmixer op een lagere stand en voeg nu de tafelsuiker beetje bij beetje toe en klop tussen elke suiker toevoeging 10 seconde zodat de suiker zich goed mengt. Als je alle suiker hebt toegevoegd blijf dan kloppen tot de suiker is opgelost. Proef af en toe om daar zeker van te zijn.
Meng het pepermuntextract en de citroen- of sinaasappelrasp erdoor. Haal de mixer eruit en zeef de poedersuiker boven de kom. Vouw nu voorzichtig de poedersuiker door het mengsel.
Vorm nu met behulp van 2 lepels wat hoopjes op 2 met bakpapier bekleedde bakplaten. Je kunt het beslag in een spuitzak stoppen en hoopjes spuiten. Bestrooi nog met wat citroen- of sinaasappelrasp en bak ze 1 uur tot 1 uur en een kwartier in de oven tot ze droog en knapperig zijn.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »