Rocas de chocolate con nueces y frutas secas (chocoladerotsjes met noten en gedroogde vruchten)

image_printprintfriendly version

Chocolade, liefst puur, heel puur…….. daar maak je mij heel blij mee. Zeker met de volgende combi, noten en wat cranberries en/of zure gedroogde kersen (als je die kunt vinden). Leuke van dit recept is dat je het ook met melkchocolade kunt maken, mocht je geen liefhebber zijn van mijn voorkeur voor puur. Doe dan wat minder roomboter erbij. Wedden dat deze rocas de chocolate zo op zijn?

Rocas de chocolate con nueces y frutas secas

100 gram pure chocolade
250 gram noten en gedroogde vruchten  (denk aan pistachnoten, hazelnoten, amandelen, pijnboompitten, gedroogde cranberries, kersen, abrikozen, vijgen, rozijnen)
20 gram boter
mespuntje gemberpoeder
schepje suiker (optioneel voor zoetekauw)
1 theelepel sinaasappelrasp van een sinaasappel

Hak de noten en het gedroogde fruit fijn met een mes.


Smelt al roerend de chocolade op au-bain-marie boven een steelpannetje met kokend water tot deze is opgelost. Haal van het vuur en roer de boter erdoor tot deze is gesmolten. Voeg de gember, sinaasappelrasp, noten en gedroogd fruit (en eventueel de extra suiker) aan de chocolade toe en roer alles goed om. Bekleed een bakplaat of groot bod met bakpapier. Schep met behulp van een eetlepel hoopjes van het chocolade mengsel op het bakpapier, bestrooi ze eventueel met wat suiker of gedroogde eetbare bloemen en laat opstijven in de koelkast.


Stop ze in een mooie luchtdichte pot en bewaar ze in de koelkast.

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »