Membrillo (kweeperenpasta)

image_printprintfriendly version

Het is weer het seizoen van de kweeperen en tijd om fijn weer membrillo te maken. Kweeperen zijn behoorlijk hard en daardoor niet makkelijk te schillen of het klokhuis te verwijderen. Ik heb het dit keer op een andere manier gemaakt, waardoor het veel makkelijker was om de schil en klokhuis te verwijderen. Ook heb ik citroenschillen mee laten koken de eerste 30 minuten. Het is misschien wel een tijdrovend recept maar zeer zeker de moeite waard om het te maken.

Membrillo

1 kilo kweeperen
suiker (rond de 600 gram)
schillen van 1 citroen

Snij de kweeperen met een mes in vieren. Leg de kwarten samen met de citroenschillen in een pan met een dikke bodem en voeg zoveel water toe dat alles onderstaat. Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan op middelmatig vuur koken.
Giet de kweeperen af, verwijder de citroenschillen en laat enigszins afkoelen tot je ze kunt vastpakken. Trek met behulp van een mes de schil eraf en verwijder het klokhuis.
Weeg de schone kweeperen en meet dezelfde hoeveelheid suiker af en doe beide weer terug in de pan met dikke bodem. Zet het vuur zacht en roer alles goed om tot de suiker gesmolten is en het geheel een smeuïge massa is geworden. Pureer de kweeperen met behulp van een staafmixer en laat onder 20 tot 30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen op de bodem. Leg een deksel schuin op de pan om de spetten op te vangen.
De membrillo is klaar als je met een pollepel makkelijk een streep kunt trekken over de bodem.
Hevel over naar een vorm en laat afkoelen. Snij in stukken en bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast. Zo heb je er heel lang plezier van.

 

8 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »