Compota de invierno (winter compote)

image_printprintfriendly version

Een hartverwarmend nagerecht. Heerlijk gedroogd fruit die gepocheerd wordt in een beetje port, kaneel, vanille en steranijs. Lauwwarm serveren met een bolletje vanille-ijs. Zo komen we de winter wel door;)

Compota de invierno

2 lekkere appels
100 gram gedroogde perziken of abrikozen
100 gram dadels zonder pit
100 gram pruimen zonder pit
100 gram suiker
50 ml rode port
1 kaneelstokje
1 steranijs
1 vanille peul
1 eetlepel rode peperkorrels

Leg de gedroogde perziken samen met de dadels, kaneelstokje, steranijs, vanille peul, peperkorrels, suiker en rode port in een pan en voeg net zoveel water toe dat het onderstaat. Breng op een zacht vuur aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken.
Schil de appels, snij ze in kwarten en ontdoe ze van hun klokhuis. Snij de kwarten in de lengte in drie parten.
Voeg deze samen met de gedroogde pruimen aan de dadels en perziken. Laat weer aan de kook komen en kook dit nog 15 minuten op een zacht vuur.
Verwijder de vanille peul, steranijs en het kaneelstokje en laat iets afkoelen. Serveer lauw in schaaltjes eventueel samen met een bolletje vanille ijs.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »