Uvas heladas

image_printprintfriendly version

De traditie in Spanje, om het nieuwe jaar in te luiden, is om bij elke klokslag van 12 uur twaalf druiven te eten en deze ook door te slikken. Dat brengt geluk voor het komende jaar. De druiven eten is geen probleem maar de moeilijkheid is om ze tegelijkertijd door te slikken op elke klokslag. In Spanje hebben ze tegenwoordig tegen het einde van het jaar blikjes met 12 gepelde druiven te koop om het makkelijker te maken.

Dit recept kwam ik tegen op een Amerikaanse blog een tijdje geleden en het leek mij een geweldige manier om het nieuwe jaar hiermee in te luiden. Mini verslavend lekkere druivenijsjes! De druiven worden gemarineerd in witte wijn, of cava als je dat wenst, en daarna ingevroren. De druiven nemen de smaak van de wijn over samen met de citrusrasp en de wijn wordt door de suiker die eraan toegevoegd is, een soort van sangria die je erbij kunt drinken. Erg lekker!

Ik heb rode pitloze druiven gebruikt omdat ik de kleur ervan zo mooi vond, het lijken haast wel kersen als ze bevroren zijn. Je kunt het uiteraard ook met witte druiven maken.

Uvas heladas

12 pitloze druiven per persoon
1 fles witte wijn of cava
3 flinke eetlepels suiker
rasp van 1/2 citroen
rasp van 1/2 sinaasappel

Was de druiven en haal ze van de tros. Schenk de wijn in een grote kan en doe daar de druiven, de suiker, en het rasp van de citroen en sinaasappel bij.
Laat 24 uur in de koelkast staan. Zeef alles boven een andere kan, waarbij je de wijn opvangt en leg de druiven op een schaal die in de vriezer kan. Laat de druiven invriezen. Zet de wijn terug in de koelkast.
Leg vlak voor 12 uur 12 druiven in een mooi open glas en geef ieder zijn eigen glas.

Je kunt natuurlijk eerst de velletjes eraf halen voor je de druiven invriest als je liever geen velletjes wil opeten.

Een heel fijn oud en nieuw toegewenst!! Hasta el año que viene.

 

7 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »