Bocaditos de zanahoria y coco (wortel met kokos en sinaasappelrasp)

image_printprintfriendly version

Toch nog op de valreep wat oranjes op deze blog. Net voordat het 30 april is. Mocht je je nou vervelen morgen, al lijkt mij dat erg sterk, dan kun je dit altijd nog gaan maken.

Bocaditos de zanahoria y coco

Dit gerecht kwam ik in zoveel Spaanse kookboeken tegen dat het tijd werd dat ik het eens ging maken. Deze variant is geïnspireerd op het recept wat ik in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Mia zag.

Bocaditos de zanahoria y coco (voor 40-50 stuks)

1 kilo wortelen
125 gram kokosrasp
rasp van 2 sinaasappelen
400 gram suiker
500 ml water
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gember
sap van 1 limoen of halve citroen

Bocaditos de zanahoria y coco

Rasp de schil van 2 sinaasappelen en laat dit op kamertemperatuur drogen.
Maak een siroop door de suiker in water op te lossen en deze in te laten koken tot  het in een sliertje van je lepel afglijd. Duurt ongeveer 15 minuten.
Rasp de wortelen fijn en voeg deze aan de suikerstroop toe. Laat zachtjes 60 minuten koken.

Bocaditos de zanahoria y coco

Laat de wortelrasp in een zeef uitlekken en afkoelen.
Voeg hieraan de gember, nootmuskaat en limoensap toe en roer alles goed om.
Maak met behulp van je handen kleine balletjes met een diameter van ongeveer 1,5 a 2 cm.

Bocaditos de zanahoria y coco

Meng de kokosrasp met de gedroogde sinaasappelrasp in een apart kommetje en rol daar de balletjes door.
Laat koud worden in de koelkast.

Bocaditos de zanahoria y coco

 

 

3 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »