Bocaditos de zanahoria y coco (wortel met kokos en sinaasappelrasp)
-
Post by bijzonder spaans
Toch nog op de valreep wat oranjes op deze blog. Net voordat het 30 april is. Mocht je je nou vervelen morgen, al lijkt mij dat erg sterk, dan kun je dit altijd nog gaan maken.
Dit gerecht kwam ik in zoveel Spaanse kookboeken tegen dat het tijd werd dat ik het eens ging maken. Deze variant is geïnspireerd op het recept wat ik in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Mia zag.
Bocaditos de zanahoria y coco (voor 40-50 stuks)
1 kilo wortelen
125 gram kokosrasp
rasp van 2 sinaasappelen
400 gram suiker
500 ml water
1 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gember
sap van 1 limoen of halve citroen
Rasp de schil van 2 sinaasappelen en laat dit op kamertemperatuur drogen.
Maak een siroop door de suiker in water op te lossen en deze in te laten koken tot het in een sliertje van je lepel afglijd. Duurt ongeveer 15 minuten.
Rasp de wortelen fijn en voeg deze aan de suikerstroop toe. Laat zachtjes 60 minuten koken.
3 Comments