Magdalenas con chorizo y romero (magdalenas met chorizo en rozemarijn)
-
Post by bijzonder spaans
Oh wat een fijne lekkere hartige cake-jes zijn dit. Absoluut een aanrader als je een tapas feestje hebt! Of gewoon bij de borrel;) Mocht je geen magdalena vormpjes hebben dan kun je ze ook altijd in cupcake vormpjes bakken. Net zo makkelijk.
Magdalenas con chorizo y romero (voor 18 stuks)
100 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
110 gram tarwebloem
75 gram roomboter
2 eieren
snufje zout
1 eetlepel poedersuiker
1 theelepel karwijzaad
8 gram gedroogde gist
5 eetlepels melk
takje rozemarijn, naaldjes fijngesneden
Verwarm de oven op 200 graden.
Laat in een pannetje op een zacht vuur de boter smelten. Klopt de eieren met de suiker en zout los. Voeg hieraan de melk, de bloem, gesmolten boter en de gist toe en meng alles goed tot je een glad beslag hebt.
Meng de chorizo, karwijzaad en rozemarijn al roerend door het beslag.
Pingback: Madeleines - I am Cooking with Love