Langostinos a la plancha
A la plancha betekent op een grillplaat, maar aangezien ik die niet heb, heb ik ze in een koekenpan gebakken. Ik vond op de boerenmarkt deze prachtig uitziende langoustines zonder kop. Een lekker gerechtje die je als tapa kunt eten maar ook als voorgerecht kunt serveren.
Langostinos a la plancha
reken ongeveer 200 gram per persoon aan langoustines (als voorgerecht)
knoflooktenen naar gelang de smaak
peterselie
olijfolie
zeezout en peper
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin zachtjes de gepelde knoflooktenen. Zodra deze een beetje kleur krijgen bak je op hoog vuur een deel van de langoustines al roerend om. Na ongeveer 5 minuten zijn ze gaar en hevel je ze over naar een schaal. Bestrooi met wat peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rest van de langoustines. Strooi wat peterselie over het gerecht voordat je het gaat serveren.
Comments