Manzanas con tomillo al horno (appels met tijm in papillote uit de oven)

image_printprintfriendly version

Wat was het een heerlijk weekend. Na een ongelofelijke lange tijd had ik ineens een heel weekend vrij. Geen gasten in de B&B, geen afspraken en niks belangrijks te doen, een ongekende luxe. Normaal zijn mijn weekenden gevuld met vertrekkende gasten uitzwaaien, de B&B schoonmaken, wassen, strijken, nieuwe gasten verwelkomen en ze wegwijs maken in Amsterdam. Maar niks van dit alles dit weekend en doordat het weer ook nog eens behoorlijk triest en druilerig was en ik er niet uit hoefde, was het een ‘cocoon’ weekend voor mij. Een soort klein minivakantie maar dan in eigen huis.
Heerlijk ongegeneerd lang uitslapen, slenteren over de Lindemarkt en de Noordermarkt ondanks de regen, naar de kapper, koffie drinken met vriendinnen en uitgebreid een krantje lezen op de zondagmorgen. En dat alles in een tempo van de laagst mogelijke versnelling om er heel lang van te kunnen genieten.

Ook had ik tijd om wat kleine dingetjes te doen die te lang waren blijven liggen. Zo had ik ooit wat handige keukenplankjes gekocht die nodig opgehangen moesten worden en wilde ik eindelijk een beetje orde scheppen in de chaos die hier keuken heet. Want door overduidelijk ruimtegebrek, kon ik langzamerhand sommige dingen niet meer terugvinden. Ik neem aan voor veel kookfanaten een bekend fenomeen.
Tussen alles door heb ik appels met tijm en in Pedro Ximenez geweekte cranberries in papillote gemaakt. Dat is zo’n gerechtje die enorm goed past bij het druilerige weer van gisteren. Een gezellig warm appel pakketje. Daar blijf je toch graag voor thuis?

 

Manzanas con tomillo al horno

Manzanas con tomillo al horno (voor 4 personen)

4 elstar appels
100 gram gedroogde cranberries
6 eetlepels Pedro Jimenez sherry
blaadjes van 3 takjes tijm
25 gram roomboter
2 eetlepels bruine bastardsuiker
handje vol pistachenootjes, fijngesneden

Manzanas con tomillo al horno

Laat de cranberries minstens 1 uur weken in de sherry.
Meng de helft van de tijm met de roomboter en de suiker tot een geheel en zet dit ook een uurtje weg.

Manzanas con tomillo al horno

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij elke appel in 8 partjes.
Verdeel de appels en de uitgelekte cranberries over 4 grote stukken bakpapier. Verdeel het botermengsel over de appels en vouw de pakketjes dicht op een kleine opening na. Schenk hierin 1 eetlepel van de Pedro Jimenez sherry waarin je de cranberries hebt geweekt. Vouw het pakketje goed dicht zodanig dat er geen lucht bij kan komen maar dat de appels wat ruimte hebben in het pakketje. Maak op dezelfde wijze de andere pakketjes.
Leg ze in een ovenschaal groot genoeg waar ze allemaal in passen en bak 30 minuten in de oven.
Open voorzichtig de pakketjes en bestrooi de gare appeltjes met de pistachenootjes en de rest van de tijm. Serveer direct.

Manzanas con tomillo al horno

 

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »