Alcachofas asadas (gebakken artisjokken)
-
Post by bijzonder spaans
Ik kwam deze prachtig paarse artisjokken tegen op de boerenmarkt die elke zaterdag op de Noordermarkt is. En een mooi klein maatje artisjok ook nog, niet te groot waardoor het hooi in de artisjok niet zodanig is dat je die hoeft te verwijderen.
Alcachofas asadas is een wijze van artisjokken bereiden die heel simpel en smakelijk is. Je bakt en smoort ze in wat olijfolie met tijm, peper en zout, simpeler kan niet.
4 kleine artisjokken
olijfolie
zeezout
versgemalen peper
takjes (citroen)tijm
sap van halve citroen (optioneel)
Verwijder de steel van de artisjokken en trek de buitenste harde bladeren eraf tot je bij de zachtere bladeren komt. Snij met een scherp mes de bovenkant van de artisjok eraf en snij hem in vieren. Zelf heb ik de bovenkant van de bladeren er niet afgesneden omdat ik het voor de foto veel mooier vond.
2 Comments