Patas de cangrejo y allioli de limón (krabpoten met citroen allioli)

image_printprintfriendly version

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens zien liggen op de markt of bij je visboer: krabpoten. Ja, wat doe je daar nou mee? Gewoon, heel simpel bereiden en dan opeten. Met een sausje of niet, al vind ik het persoonlijk zonde omdat krabvlees van zichzelf zo heerlijk zoet en delicaat is. Ik kan er enorm van genieten. Het is misschien een klieder werkje met het open kraken van de poten en daarna het vlees eruit te pulken met een vorkje, maar wat is er niet leuker om dat samen te doen in combinatie met een goed glas wijn? En wil je het helemaal goed doen, dan sla je voor het serveren al een paar keer met een hamer zodat de poten al vooraf gekraakt zijn. Net zoals in een restaurant.

Patas de cangrejo y allioli de limón

Patas de cangrejo a lo natural (voor 2 personen)

1 kilo krabpoten
water
kreefttang en hele dunne vorken

Vraag je visboer om gelijke krabpoten te geven zodat ze dezelfde kooktijd hebben.
Spoel ze af onder koud stromend water, leg in een pan en bedek ze met water. Laat aan de kook komen en kook ze 10 minuten bij normale exemplaren en 15 minuten bij grote exemplaren.
Laat afkoelen en sla met behulp van een hamer voorzichtig de scharen kapot voor het serveren en geef iedereen een dunne vork en kreeftentang.

Patas de cangrejo y allioli de limón

Allioli de limón

2 eidooiers
1/2 theelepel mosterd
200 ml olijfolie
sap en rasp van 1 citroen
kleine knoflookteen
zout

Rasp de helft van de citroen en zet apart. Pers het sap uit de citroen en zet dit ook apart.
Wrijf in een vijzel de knoflookteen met wat zout tot een fijne pasta. Hevel dit over naar een mengkom en voeg daaraan de eidooiers en mosterd toe.
Klop met een staafmixer alles goed door elkaar en voeg druppelgewijs de olijfolie toe. Als de allioli te dik wordt voeg dan wat citroensap toe om hem weer vloeibaar te maken. Breng de allioli op smaak met zout en eventueel wat extra citroensap. Roer op het laatst het citroenrasp erdoor.

Patas de cangrejo y allioli de limón

Lekker samen met wat brood en een salade en natuurlijk een goed glas wijn.

Patas de cangrejo y allioli de limón

5 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »