Pimientos y tomates asados al horno (geroosterde paprika en tomaten uit de oven)

image_printprintfriendly version

Pimientos y tomates asados al horno (geroosterde paprika en tomaten uit de oven)

Soms maak je dingen die zo lekker en simpel zijn dat je blij bent dat je een blog hebt waarmee je het recept kunt delen. Dat zijn recepten die ik koester. Dit is er zo eentje.

Pimientos y tomates asados al horno (geroosterde paprika en tomaten uit de oven)

Pimientos y tomates asados al horno (voor 4 personen)

400 gram tomaatjes
400 gram kleine gele/oranje en rode paprika’s
1 knoflookbol
4 eetlepels olijfolie
vergemalen zwarte peper en zout

Pimientos y tomates asados al horno (geroosterde paprika en tomaten uit de oven)

Verwarm de oven op 200 graden.
Was de tomaatjes en de paprikaatjes en leg ze in een ovenschaal. Snij de bovenkant van de knoflookbol eraf en leg hem tussen de groeten.
Schenk de olijfolie erover, breng op smaak met de versgemalen zwarte peper en zout en  hussel alles om zodat de paprika’s en tomaten onder de olijfolie zitten.
Rooster de groenten 30-40 minuten in de oven. Serveer direct.

Pimientos y tomates asados al horno (geroosterde paprika en tomaten uit de oven)

Mocht je wat overhebben, maak dan een salade van de groenten. Maak een mooie vinaigrette met het kookvocht van de groenten. Haal de pulp uit de knoflook en meng die met het kookvocht en wat azijn en eventueel nog met wat olijfolie naar smaak. Heerlijk deppen met wat brood.

Pimientos y tomates asados al horno (geroosterde paprika en tomaten uit de oven)

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »