Tomatentapenade met olijven – #foodblogswap mei

image_printprintfriendly version

Wat blijft het toch een leuk iets die foodblogswap waarbij je kookt van een andere blog. Je leert een andere blog kennen en de manier van koken van een ander. Deze maand mocht ik koken van de blog Carry”s Kitchen. Een leuke en smakelijke blog.
Er stond al een tijdje een tapenade op mijn to-do lijstje voor de blog en ik vond tussen Carry’s fijne recepten haar super simpele tomatentapenade. Zij gebruikt hiervoor gedroogde tomaten en laat ze in goede arbequina olijfolie marineren. Helemaal goed aangezien het een van mijn favoriete olijfolie soort is en ik deze fantastische olijfolie standaard in huis heb.

Tomatentapenade met olijven - #foodblogswap mei

Ik vond het leuk om mijn eigen tomaten in de oven te drogen met de nodige kruiden en zo geschiedde. Ook heb ik er wat smakelijke zwarte olijven en kappertjes aan toegevoegd. Het resultaat mocht er zeker zijn al is hij wellicht een beetje tijdrovend, maar zeker de moeite waard.

Tomatentapenade met olijven

400 gram kleine tomaten of cherry tomaten
blaadjes van 1 takje tijm
4-6 eetlepels arbequina olijfolie
1 eetlepel balsamico azijn
50 gram pijnboompitjes
20 gram geraspte Parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
40 gram zwarte olijven zonder pit
10 gram kappertjes
peper en zout

Tomatentapenade met olijven - #foodblogswap mei

Verwarm de oven op 150 graden.
Was en droog de tomaatjes en snij ze doormidden. Leg ze op een bakplaat met de snijkant naar boven, bestrooi ze licht met wat zout en peper. Besprenkel met de olijfolie en de balsamico azijn en bestrooi met de blaadjes tijm. Zet een aantal uur (ongeveer 3-4 uur afhankelijk van de grootte van je tomaten) in de oven tot ze ingedroogd zijn. Laat afkoelen.

Tomatentapenade met olijven - #foodblogswap mei

Pureer met een staafmixer de ingedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, knoflook, olijven en kappertjes grof en breng op smaak met peper en zout. Mocht het te dik zijn voeg dan nog een scheutje olijfolie toe.
Tomatentapenade met olijven - #foodblogswap mei

 

4 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »