Conserva de higos con lavanda y tomillo (ingemaakte vijgen met lavendel en tijm)
-
Post by bijzonder spaans
Conserva de higos con lavanda y tomillo (ingemaakte vijgen met lavendel en tijm).
Geen jam, al is de bereidingswijze min of meer hetzelfde, maar ingemaakte vijgen met lavendel en tijm. Klinkt goed he? Vond ik ook toen ik het recept tegenkwam in het boek My Barcelona Kitchen van Sophie Ruggles.
Ik ben dol op vijgen en nu het ook het seizoen ervoor is en ze redelijk betaalbaar zijn, een mooie manier om er eens wat anders mee te doen dan jam maken of ze gewoon op eten.
Lekker bij een stukje kaas. Ik maakte voor de lunch een geroosterd broodje met geitenkaas, de ingemaakt vijgen en wat extra tijmblaadjes. Heerlijk!!
Ook heel lekker met dikke yoghurt en wat geroosterde pijnboompitjes.
500 gram mooie verse vijgen
200 gram fijne tafelsuiker
1 theelepel biologische lavendelbloemen
1 theelepel tijmblaadjes
sap van halve citroen
Maal in een koffiemolentje of een blender de suiker met de lavendelbloemen en tijm fijn. Als je een koffiemolentje gebruikt, gebruik dan een deel van de suiker en meng dit daarna door de overige suiker.
Was de vijgen, haal de harde steeltjes eraf en snij de vijgen in vieren. Leg ze in een diepe kom en bestrooi met het suikermengsel. Roer alles goed om.
Laat een nachtje staan in de koelkast.
Voor de geroosterde broodjes met geitenkaas:
Rooster sneetjes zuurdesem brood en besmeer met geitenkaas. Lepel wat van de ingemaakte vijgen erop en bestrooi met extra tijmblaadjes.
2 Comments