Crepes con uvas y salsa de pomelo (flensjes met druiven en grapefruitsaus)

image_printprintfriendly version

In het kader van de komende feestdagen hier een feestelijk nagerecht. Flinterdunne flensjes gevuld met druiven en een grapefruit saus.

Crepes con uvas y salsa de pomelo

voor het beslag:
100 gram bloem
1 ei
250 ml melk
roomboter
snufje zout
1 theelepel poedersuiker
rasp van een halve citroen

voor de vulling:
200 gram witte druiven zonder pit
250 gram suiker
rasp van 1 sinaasappel
sap van 3 grapefruits (600 ml)
3 blaadjes gelatine
1 eetlepel poedersuiker

Kruis de druiven aan de onderkant in en blancheer ze 2 minuten in kokend water. Trek de velletjes eraf met behulp van een mes en snij ze overlangs doormidden.


Leg de druiven samen met 100 gram suiker en de sinaasappelrasp in een pannetje, voeg 100 ml water toe, laat aan de kook komen en kook 4 minuten. Haal de druiven eruit met behulp van een schuimspaan en kook de siroop nog 5 minuten in. Doe hier de druiven weer bij en zet apart.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Zeef het grapefruitsap boven een pannetje en kook 10 minuten op een zacht vuur samen met 150 gram suiker. Voeg hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes en roer tot deze zijn opgelost. Hevel over naar een kannetje en laat afkoelen en opstijven.
Maak het beslag voor de flensjes door de bloem te zeven boven een kom, maak een kuiltje, breek het ei erin voeg het snufje zout, citroenrasp en de poedersuiker toe en schenk een beetje van de melk erbij. Roer vanuit het midden alles goed om tot je een glad beslag krijgt en schenk langzaam al roerend de rest van de melk erbij.
Bak in een hele kleine koekenpan de flensjes zo dun mogelijk in roomboter aan beide kanten goudbruin en hou ze warm onder wat aluminiumfolie.
Leg een flensje in een klein bakje of een papieren cakevormpje zodat er een soort van bloem ontstaat. Vul elk flensje met wat druiven en bijbehorend sap en overgiet met wat grapefruit saus. Bestrooi met wat poedersuiker voor een feestelijk effect.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »