Champiñones rellenos de chorizo (champignons met chorizo vulling)
-
Post by bijzonder spaans
Champiñones rellenos de chorizo (champignons met chorizo vulling). Wie houd er niet van eenvoudig en makkelijk te bereiden gerechten?
Dit tapas gerecht, die een mooie aanvulling kan zijn op een tafel vol tapas of als fijn voorgerecht, is er zo eentje.
Een Spaanse klassieker die heel makkelijk te maken is en ontzettend lekker.
500 gram kastanje champignons
stukje chorizo van ongeveer 100 gram, in hele kleine blokjes gesneden
1 uitje, fijngesneden
1 knoflookteentje, fijngesneden
4 flinke eetlepels panko of broodkruim
1/4 theelepel gerookte paprikapoeder
rasp van een kwart citroen
1 flinke eetlepel fijngesneden peterselie
peper en zout
olijfolie
Borstel de kastanje champignons goed schoon en haal het steeltje er voorzichtig af. Zet de hoeden met de steelkant omhoog en kwast deze in met wat olijfolie. Bestrooi met peper en zout en zet apart.
6 Comments