Crema de esparagos con hierbas y avellanas (aspergesoep met kruiden en hazelnoten)

image_printprintfriendly version

Crema de esparagos con hierbas y avellanas, een eenvoudig en simpel asperge soepje met kruiden (kervel en dille) en geroosterde hazelnoten. Heerlijk hoor, en we moeten genieten van de Hollandse asperges zolang het nog kan. Zo jammer dat het seizoen ervan altijd maar zo kort is. Maar daardoor waardeer je ze ook meer!

Op zaterdag ga ik altijd naar de boerenmarkt op de Noordermarkt in Amsterdam, om onder andere mijn groenten en fruit te halen. Daar koop ik die super heerlijke biologische asperges bij één van die fijne groentekramen waar alles zo mooi staat uitgestald.
Ook de dille en kervel die ik gebruikt heb in dit recept komen van de kruidenraam op de Noordermarkt.
Mocht je ooit Amsterdam bezoeken op zaterdag is een bezoekje aan deze boerenmarkt echt een aanrader.

Crema de esparagos con hierbas y avellanas

Crema de esparagos con hierbas y avellanas (voor 2 personen)

500 gram biologische asperges
500 ml tuinkruidenbouillon
2 eetlepels mascarpone
mespuntje cayenne peper
1 eigeel
bosje dille
bosje kervel
handje geroosterde hazelnoten

Crema de esparagos con hierbas y avellanas

Schil de asperges en knak de onderkant eraf. Haal met behulp van een mes, een cm vanaf de punt van elke asperge eraf (dus de puntjes) en bewaar deze.
Hak de geroosterde hazelnoten grof.
Haal de blaadjes van de kervel en sprietjes van de bieslook en zet klaar.

 

Crema de esparagos con hierbas y avellanas

Snij de rest van de asperges in gelijke stukjes en kook samen met de bouillon ongeveer in 15 minuten gaar.
Kook ondertussen in een apart pannetje de asperge puntjes in water met wat zout en een snufje suiker in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken en zet apart.
Roer het eigeel samen met het mespuntje cayenne door de mascarpone tot een crème.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg beetje bij beetje het mascarpone mengsel toe terwijl je blijft pureren/roeren.
Breng de soep op smaak met peper en zout.
Leg een hoopje aspergepuntjes in een bord, schenk de soep erbij en bestrooi met de gehakte hazelnoten. Versier de soep mooi met blaadjes kervel en dille en geef de rest van de kruiden er apart bij.

Crema de esparagos con hierbas y avellanas

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »