Pizza de chorizo, jalapeños, pimientos, aceitunas y alcaparras (pizza met chorizo, jalapenos, paprika, olijven en kappertjes)
-
Post by bijzonder spaans
Afgelopen weekend maakte ik deze restjes pizza. Want restjes moeten op. Samen met verse jalapeño pepers die ik had gekocht bij de Appie.
Geen idee of dit standaard in hun assortiment zit, want zo vaak kom ik er niet, maar leuk vond ik het wel. En ik wilde daar ook graag wat mee doen.
Het werd een soort van pizza maar dan met croissantdeeg, die nog ergens in mijn koelkast lag. Tsja…. waarom die niet als een bodem gebruiken. Moet toch kunnen?
Wat zelfgemaakte tomatensaus met een beetje chorizo erbij, wat overgebleven mozzarella, geroosterde paprika’s uit een geopende pot, een handjevol olijven en kappertjes.
Het werd een smakelijk geheel en dit is ook meteen een ontzettend leuk idee om als tapa bij een glaasje wijn te serveren.
1 rol croissantdeeg (tante Fanny 360 gram)
eigeel
1 knoflookteen, gepeld
half blik tomatenstukjes (200 gram)
takjes basilicum
1/2 bolletje mozzarella
eetlepel kappertjes
eetlepel zwarte olijven
1 geroosterde paprika, afgespoeld en in reepjes gesneden
50 gram chorizo plakjes
1 à 2 verse jalapeño pepers, in ringen gesneden of een eetlepel uit een pot
Maak eerst een tomatensaus. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pannetje. Bak hierin op een zacht vuur de knoflookteen een paar minuten. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 15 tot 20 minuten inkoken. Roer af en toe alles om. Het moet een soort van marmelade worden.
Haal van het vuur, verwijder de knoflookteen en roer wat basilicum door de saus.
Verwarm de oven tot 200 graden.
Rol het croissantdeeg uit en druk de perforeerde naden dicht met behulp van je vingers. Draai het deeg om en doe hetzelfde. Vouw de randen een beetje naar binnen zodat er een opstaand randje ontstaat.
Besmeer de randen met wat eigeel.
Comments