Tartare de atún al limón (tartaar van tonijn met citroen)
Met de Kerst in zicht is dit misschien wel een heel fijn voorgerecht tijdens de feestdagen. Rauwe tonijntartaar maar dan met een Spaanse twist door het gebruik van gerookte paprikapoeder.
Tartare de atún al limón (voor 4 personen)
500gr tonijn
1 eetlepel kappertjes
2 grote citroenen
2 sjalotjes
1 flinke snuf gerookte paprikapoeder ‘picante’
2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
peterselie, fijngesneden
Snij de tonijn heel fijn zodat je een soort tartaar krijgt. Doe de tartaar in een kom. Snij het sjalotje heel fijn en voeg die aan de tartaar toe samen met de afgespoelde en kleingesneden kappertjes, de gerookte paprikapoeder en de peterselie. Giet hierover de citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met wat zout en roer alles voorzichtig door elkaar en zet ongeveer een half uur weg in de koelkast. Serveer in kleine glaasjes of op wat slablaadjes en decoreer met wat citroenschijfjes.
Comments