Albondigas en salsa de tomate (Gehaktballetjes in tomatensaus)

image_printprintfriendly version

Niets is zo lekker als gehaktballetjes in tomatensaus. Bijna alle kinderen zijn er dol op. En je kunt dit ook heel goed als een tapahapje opdienen. Maak de albondigas van tevoren en warm het voor het serveren op. Serveer in een leuk Spaans ovenschaaltje met wat houten prikkers en een servetje.

Albondigas en salsa de tomate (voor 4 personen)

500 gram gehakt
100 gram ontbijtspek in blokjes
1 ei
1 ui
3 rijpe tomaten of 1 blikje gepelde tomaten
sneetje witbrood in melk geweekt
2 knoflookteentjes
peper en zout
paar takjes fijngesneden peterselie
bloem

Snij het ontbijtspek heel fijn en meng dit door het gehakt samen met twee fijngesneden knoflooktenen, de peterselie, het goed uitgeknepen brood, de peper en het ei. Mocht je bang zijn dat het gehakt door het ei te slap wordt, voeg dan een half ei toe. Meng alles goed met je handen tot een compacte massa en vorm er kleine balletjes van. Rol deze door de bloem en verhit in een koekenpan wat olijfolie.

Bak de balletjes op een hoog vuur rondom bruin. Voeg nu de gesnipperde ui toe en roer voorzichtig alles om tot de ui kleur krijgt. Doe nu de derde fijngesneden knoflook erbij en blijf roeren. Zodra de knoflook begint te ruiken doe je de kleingesneden tomaten of klein gesneden gepelde tomaten uit blik erbij. Roer alles voorzichtig om en laat op een heel zacht vuur ongeveer 20 minuten sudderen tot de gehaktballetjes gaar zijn.
Proef of je het zout genoeg vind, maal er wat peper over naar smaak en garneer met wat peterselie. Lekker met wat rijst of pasta.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »