Geroosterde cherry tomatenquiche

image_printprintfriendly version

Geroosterde cherry tomatenquiche, een remake van het bijzonder lekkere recept uit het boek ‘Vegan in 7’ van de Nederlandse Rita Serano.

Rita schreef een absoluut prachtig boek hoe lekker veganistisch eten kan zijn met maar 7 ingrediënten. En echt, geloof mij, dit boek is echt zo de moeite waard om aan te schaffen.
Er staan zulke leuke en vooral lekkere recepten in, dat het een waardevolle bron van inspiratie is. En laat meteen ook zien hoe creatief de veganistische keuken kan zijn.
Rita is ook op Instagram te volgen voor wie op dat platform zit.

Uit haar boek heb ik haar geroosterde cherry tomatenquiche gemaakt met wat kleine aanpassingen naar mijn smaak, maar daar gaat koken juist om. Je eigen draai er aan geven.
Ik heb tijm en oregano toegevoegd aan het deeg voor de bodem en aan de bonenpuree. Bovendien heb ik niet haar gepofte knoflook uit de oven gemaakt maar het door een aantal tenen zwarte knoflook vervangen. Super lekker resultaat, waardoor ik de quiche helemaal zelf heb opgegeten en niks heb willen delen.

Dus bij deze mijn versie van haar recept en wil je haar versie zou ik je aanraden het boek aan te schaffen. En goed nieuws, de Nederlandse versie van haar boek is vanaf 16 april in Nederland verkrijgbaar!

Geroosterde cherry tomatenquiche

Geroosterde cherry tomatenquiche

 

750 gram cherry tomaatjes
125 gram havermoutmeel
75 gram amandelmeel
3 eetlepels gebroken lijnzaad
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde oregano
blik (400 gram) boterbonen
2 eetlepels balsamicoazijn
5 tot 7 tenen zwarte knoflook
zout en zwarte peper
verse tijmblaadjes (optioneel)

 

Geroosterde cherry tomatenquiche

Verwarm de oven op 180ºC.
Meng havermoutmeel, amandelmeel, lijnzaad, de helft van de tijm en oregano met een kwart theelepel zout en 150 ml kokend water tot je een deeg hebt.
Vet een taartvorm met uitneembare bodem in met wat boter of vet en verdeel het deeg over de bodem en 2 tot 3 cm aan de rand ervan.
Meng de cherry tomaten met de balsamico azijn, peper en zout en verdeel ze over een bakplaat.
Zet de taartvorm en de bakplaat met de cherrytomaten 20 tot 25 minuten in de oven. Haal de tomaten eruit als ze beginnen te barsten.

Geroosterde cherry tomatenquiche

Pureer de uitgelekte en afgespoelde boterbonen samen met de zwarte knoflook met een blender tot je een gladde puree hebt. Breng op smaak met peper en zout en roer de rest van de tijm en oregano erdoor.
Verdeel de bonenpuree over de taartbodem en leg hierop de geroosterde cherry tomaten. Bak nog 20 minuten af in de oven.
Laat de geroosterde cherry tomatenquiche iets afkoelen tot je hem serveert en bestrooi eventueel nog met wat verse tijmblaadjes (optioneel).

https://www.instagram.com/ritaserano/?hl=nl

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »