Habas con jamón y romero (tuinbonen met serranoham en rozemarijn)
-
Post by bijzonder spaans
Een van mijn favoriete recepten met tuinbonen. Heerlijk dubbel gedopt en gekookt samen met olijfolie, knoflook, verse zwarte gemalen peper en rozemarijn. Jamón serrano erdoor en smullen. En als tapa lekker op een geroosterd broodje besmeert met knoflook en tomaat. Ja, daar wil ik wel heel veel van eten dan;)
Habas con jamón y romero
kilo verse tuinbonen
100 gram jamón serrano
2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngesneden
1 teen knoflook
olijfolie
sneetjes geroosterd brood
1 rijpe tomaat, gehalveerd
teentje knoflook gehalveerd
Dop de tuinbonen, laat ze 1 minuut in kokend water blancheren, spoel af onder schoon water en dop ze opnieuw.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en als deze heet is voeg de rozemarijn toe, roer om en doe de tuinbonen erbij. Roer om zodat ze bedekt zijn met de olijfolie. Leg de knoflookteen erbij, draai er een flinke draai peper overheen en voeg een scheutje water toe. Laat op een zacht vuur 10 minuten koken tot het water verdampt is. Voeg eventueel een klein beetje water toe als het te droog wordt.
3 Comments