Bocaditos de jamon serrano y queso manchego (jamon serrano en manchego kaas hapjes)
-
Post by bijzonder spaans
Bocaditos de jamon serrano y queso manchego (jamon serrano en manchego kaas hapjes)
Een heerlijk feestelijk hapje gemaakt van soesendeeg waar ik ham en kaas doorheen verwerkt heb. Het fijne van dit recept is dat je het deeg van te voren kunt maken en het bewaren in de koelkast tot gebruik. Bak, als je gasten er zijn, de hapjes in de oven en serveer heet.
70 gram roomboter in blokjes gesneden
100 ml melk
50 ml water
120 gram bloem
3 eieren
100 gram serrano ham, fijngesneden
150 gram manchego kaas in blokjes gesneden
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
gesneden bieslook
peper en zout
Breng de melk samen met de boter en water aan de kook en haal van het vuur. Voeg hieraan de bloem toe en roer snel alles goed door tot je een bal hebt die los komt van de pan.
Breek 1 van de eieren boven het mengsel en roer heel snel het ei erdoor tot het deeg het ei geheel heeft opgenomen. Herhaal dit met de andere eieren. Voeg de ham, kaas en bieslook aan het deeg toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven tot 250 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm met behulp van 2 dessertlepels hoopjes van het deeg op het bakpapier.
Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden en schuif de bakplaat in de oven. Bak de hapjes 20 minuten tot ze wat bruin geworden zijn.
Haal de plaat uit de oven en serveer direct.
Je kunt ze eventueel kort opwarmen in de magnetron maar ze worden dan wel iets taaier.
6 Comments