Conchas rellenas de beicon y cangrejo (schelpen gevuld met bacon en krab)

image_printprintfriendly version

Een voorgerechtje voor twee, of een hapje bij de borrel. Deze grote schelpen zijn in Spanje makkelijk te vinden, hier in Nederland heb ik even naar moeten zoeken. Ik vond ze bij een Italiaanse traiteur van het merk De Cecco. Vullen van de pasta gaat eenmaal makkelijker in grote schelpen, maar natuurlijk kun je er andere soorten grote pasta voor gebruiken.

Dit is een koud gerechtje.

Conchas rellenas de beicon y cangrejo (als voorgerecht voor 2 personen)

stuk of 6 of 8 grote pastaschelpen
1 plak bacon van 1 cm dik
1 blikje krabvlees
1 lenteuitje, fijngesneden
1 eetlepel kappertjes
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel gehakte bieslook
watercress
zout en peper

Kook de schelpen in wat water met zout al dente (volgens de verpakking). Giet ze af, spoel onder de koude kraan en droog ze goed af.
Snij de bacon in dunne reepjes of kleine stukjes en bak deze in een droge koekenpan bruin. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Laat de krab uitlekken en check op eventuele baleinen. Spoel de kappertjes en knijp het vocht eruit. Meng deze met de krab, bacon, lenteui, 2 eetlepels mayonaise en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
Vul hiermee de schelpen en leg deze op een bord samen met de watercress. Meng de rest van de mayonaise met het citroensap en de rest van de bieslook. Besprenkel hiermee de schelpen en serveer.

Gezien in Cocina Mia

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »