Mantequilla de guindilla (guindilla boter)
Een licht pittige boter die elk saaie stukje brood omtovert tot een sensatie waar…
Sofrito con aceitunas negras (sofrito met zwarte olijven)
Een heerlijke dikke tomatensaus die voor vele dingen dienst kan doen. Een sofrito, die…
Corzo con salsa de membrillo (reebiefstuk met membrillosaus)
Dit was zo lekker dat het absoluut één van de Kerstdagen op mijn menu…
Mantequilla con flores de tomillo y cebollino (bloemenboter met tijm en bieslook)
Opnieuw een fijne bloemenboter die ik maakte een tijdje geleden tijdens een BBQ. De…
Habanero jelly voor de foodwap
Een van de opdrachten voor de tweede foodswap was: Maak iets pittigs. Ik had…
Nationale antipakjesavond 2011 – salsa bechamel (béchamelsaus)
Een paar maanden geleden las ik in een tweet op twitter waarin gevraagd…
Vinagreta de mejillones (vinaigrette van mosselen)
Het ontbreekt mij helaas door drukte de laatste tijd om naar Robin Food TV…
Courgette-soep met een ondertoon van gerookte paprikapoeder
Ik zelf kook veel met gerookte jaranda, ñoras, pimientos choriceros en guindilla. Voornamelijk gebruik…
Aceite de pimentón (olijfolie op basis van pimentón)
Deze olie is bijzonder lekker over een salade. Mocht je heel veel van knoflook…
Allioli
Allioli, letterlijk All (knoflook) i Oli (olie). Een hoofdrol weggelegd voor de knoflook. Het…