Amandelcake met rode appel en tijm

image_printprintfriendly version

Amandelcake met rode appel en tijm – bizcocho con manzana roja y tomillo, een recept voor een eenvoudige cake op basis van amandelmeel met rode appel en een hint van tijm.

Amandelcake met rode appel en tijm

Op Instagram zag ik al een aantal jaar die prachtige appels voorbij komen die van binnen roze of rood zijn. Bijzonder mooi en toen ik doorkreeg dat je ze in Nederland ook kon kopen ben ik meteen op een holletje naar Albert Heijn gegaan om ze te halen.
Deze rode appels wilde ik absoluut fotograferen en er iets mee doen. Ze hebben een prachtige rood vruchtvlees en deden mij qua smaak een beetje denken aan rozen.
Wie mij een beetje kent weet dat ik niet echt van zoet hou. Maar elk zoet baksel met fruit erin vind ik bijzonder lekker en leuk om te maken.
Een mooie gelegenheid dus om deze amandelcake met rode appels en tijm te maken. En die vind ik zelf prachtig en fotogeniek geworden en bijzonder lekker. De moeite waard om hem te maken.

Amandelcake met rode appel en tijm

Amandelcake met rode appel en tijm

 

200 gram amandelmeel
100 gram bloem
1 zakje gist van 9 gram
3 eieren
200 gram roomboter
175 gram fijne tafelsuiker
2 rode appels
citroenrasp van 1 citroen
1 volle eetlepel tijm
snuf zout

Amandelcake met rode appel en tijm

Verwarm 175 gram boter in een klein pannetje en draai het vuur uit als deze gesmolten is.
Klop de eieren met de suiker met een handmixer tot deze in volume zijn verdubbeld en lichtgeel geworden is. Giet, terwijl je blijft mixen, heel langzaam de boter erbij zodat het goed mengt met de suiker en de eieren.
Zeef de bloem en voeg hieraan de gist, zout, citroenrasp, tijm en het amandelmeel toe. Roer alles om en voeg het lepel voor lepel bij het beslag.

Amandelcake met rode appel en tijm

Verwarm de oven op 180ºC.
Vet een ronde bakvorm van 24 cm in met wat roomboter en schenk het beslag erin.
Was en droog de appels en snij ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snij elke kwart in 3 of vier plakken. Decoreer hiermee de cake. Druk ze niet te diep in het beslag.
Bak 45 minuten in de oven tot de cake gaar is. Steek een satéprikker erin, als deze er droog en schoon uitkomt is hij goed. Zo niet, laat dan nog een paar minuten langer in de oven.
Laat de cake afkoelen voor je hem gaat serveren.

Amandelcake met rode appel en tijm

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »