Kippenlevertjes in sherrysaus

image_printprintfriendly version

Kippenlevertjes in sherrysaus of wel higaditos al Jerez een recept voor een andere manier van kippenlevertjes bereiden, namelijk op zijn Spaans met sherry.

Opnieuw een oud recept die al op de blog stond en toe was aan een update al zullen gebakken kippenlevertjes nooit echt fotogeniek worden.
Lekker als tapa of gewoon als een maaltijd met een fijne groene salade en wat brood. De combinatie van de wat zoete smaak van de kippenlevertjes met uitjes, honing, tijm en sherry en de zoetzure smaak van sherry azijn is echt heerlijk. Echt de moeite waard dat eens te maken.

Het onderstaande recept is geschikt voor 2 personen

Kippenlevertjes in sherrysaus

Kippenlevertjes in sherrysaus

 

250 gram kippenlevertjes
2 eetlepels olijfolie
25 ml sherry azijn
20 ml Fino sherry
200ml kippen- of groentebouillon
1 sjalotje fijngesneden
blaadjes 1 à 2 takjes tijm
1 theelepel honing
wat cayennepeper
zout en peper
fijngesneden peterselie

Kippenlevertjes in sherrysaus

Maak de levertjes schoon door eventuele aders te verwijderen en dep ze droog met wat keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen zwarte peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de levertjes in ongeveer 5 minuten. Keer ze regelmatig om, zodat ze aan de buitenkant lekker bruin zijn maar nog rosé aan de binnenkant.
Check dit door er eentje met een mes voorzichtig open te snijden. Haal ze uit te pan en hou ze warm onder een stuk aluminium folie of eventueel op een lage stand in de oven.

Kippenlevertjes in sherrysaus

Voeg het fijngesneden sjalotje aan dezelfde olie waar je de levertjes in gebakken hebt toe en bak even om. Voeg eventueel een beetje olijfolie toe als de pan te droog is.
Schenk nu de sherry azijn en sherry erbij en schraap eventueel overgebleven aanbaksels van de bodem met een pollepel.
Giet de bouillon, samen met de blaadjes tijm, de honing en cayennepeper bij het sherry/ui-mengsel en laat dit inkoken tot je ongeveer 4 à 5 eetlepels saus overhebt.
Roer hierdoor de warm gehouden levertjes zodat ze aan alle kanten bedekt zijn met de saus.
Breng indien nodig op smaak met wat extra peper en zout en garneer met wat extra blaadjes tijm en fijngesneden peterselie.

Kippenlevertjes in sherrysaus

 

Om het helemaal Spaans te maken, drink je er natuurlijk een lekker glaasje sherry bij!

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »