Croissants met sobrasada en Manchego

image_printprintfriendly version

Croissants met sobrasada en Manchego – een super eenvoudig recept voor het maken van croissants met Spaanse smaken van sobrasada en Manchego kaas.

Weer eens wat anders dan de gebruikelijke croissantjes in de morgen. Deze zijn gevuld met sobrasada en Manchego kaas. En bestrooid met maanzaad. Zo krijgt je ontbijtje een Spaans tintje.

Croissants met sobrasada en manchego

Zoals jullie bekend, hou ik heel erg van eenvoudige recepten en dit is er weer zo eentje.
Het recept kwam ik tegen in een van de Spaanse kooktijdschrift ‘Saber Cocinar’ die ik meenam uit Spanje tijdens een bezoek aan mijn moeder.
Toen ik het receptje zag wilde ik het meteen uitproberen zeker omdat de combinatie van het pittige van de sobrasada en de kaas mij enorm lekker leek. En dat was het ook en je kunt de vulling naar eigen smaak maken.
Mocht je niet van sobrasada houden, lijkt mij een plakje Serrano ham ook niet mis samen met de Manchego. Dat ga ik volgend weekend maar eens maken.

Croissants met sobrasada en Manchego

 

1 rol croissantdeeg voor 6 croissants
100 gram sobrasada (bij betere delicatessenzaken of online)
100 gram Manchego kaas
beetje tijm honing
maanzaad

Croissants met sobrasada en manchego

Verwarm de oven op 200ºC.
Snij de sobrasada en de Manchego kaas in blokjes.
Rol het croissantdeeg uit en leg wat sobrasada en Manchego op de meest brede kant van de croissant. Doe er naar smaak wat honing op. Ik heb tijmhoning gebruikt in dit recept maar het staat je vrij een andere honingsoort te gebruiken.
Rol het deeg voorzichtig op en probeer de zijkanten wat dicht te drukken zodat de vulling er niet uitloopt tijdens het bakken.
Leg de croissants op een bakplaat met daarop een stuk bakpapier. Bestrooi ze met wat maanzaad en druk die een beetje in het deeg.
Bak de croissants 10 tot 14 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Serveer direct.

Croissants met sobrasada en manchego

In het oorspronkelijke recept gebruiken ze bladerdeeg voor deze croissants. Dat kan natuurlijk ook. Snij het bladerdeeg dan in driehoeken, vul ze en bak dan af gedurende 20 minuten in de oven.

Croissants met sobrasada en manchego

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »