Gevulde tomaten

image_printprintfriendly version

Gevulde tomaten – een eenvoudig recept voor het maken van een overheerlijk eenpansmaaltijd met coeur de boeuf of vleestomaten, worstjes en rijst.

Weer eens een recept voor gevulde tomaten. Dit keer gevulde tomaten met gehakt en rijst. Een mooie manier om restjes rijst te verwerken, zoals ik deed met de paarse rijst die ik nog overhad. Voor het vlees heb ik verse salie worstjes gebruikt die ik kocht op de biologische boerenmarkt op woensdag op het Haarlemmerplein in Amsterdam. Maar elk andere verse worst is ervoor geschikt. Koop gewoon welke je lekker vind.

Gebruik voor de tomaten van die heerlijke coeur de boeuf tomaten die nu in het seizoen zijn. Ze zijn niet alleen heerlijk maar uiterst geschikt om te vullen. En het uitgeholde vruchtvlees gebruik je weer om het gehakt extra smaak te geven.

gevulde tomaten

Gevulde tomaten

 

4 grote vleestomaten of coeur de boeuf
300 gram verse salie worstjes
1 eetlepel gedroogde oregano
300 gram gekookte rijst
peterselie
gekruid paneermeel
klontje roomboter

gevulde tomaten

Was en droog de tomaten en snij de bovenkant er vanaf. Bewaar het kapje. Hol de tomaten uit met behulp van een theelepel. Snij het vruchtvlees in kleine stukjes en zet apart.
Bestrooi de uitgeholde tomaten met peper en zout en zet ze onderste boven op een bord met wat keukenpapier, zodat ze hun vocht verliezen.

 

gevulde tomaten

Haal het vel van de worstjes en bak het verkregen gehakt rul in een grote koekenpan. Voeg hieraan het vruchtvlees van de tomaten en bestrooi met 1 eetlepel oregano. Laat 20 minuten zachtjes bakken tot het meeste vocht van de tomaat verdampt is en de tomaat gaar.
Verwarm ondertussen de oven op 200Cº.
Voeg rijst aan het gehakt toe en roer alles goed om. Vul hiermee de tomaten. Bestrooi met gekruid paneermeel en leg op elke tomaat een klein klontje roomboter.

 

gevulde tomaten

Schuif de gevulde tomaten in de oven inclusief de kapjes van de tomaten en laat 20 minuten in de oven bakken.
Serveer met wat peterselie en zet het kapje terug op de tomaat.

 

gevulde tomaten

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »