Carpaccio met tuinbonen en Manchego

image_printprintfriendly version

Carpaccio met tuinbonen en Manchego – recept voor een heerlijk voorgerecht met kalfsvlees, tuinbonen en Spaanse Manchego kaas

Opnieuw een remake van een oud recept van deze blog. Het originele recept is afkomstig uit het boek Spaanse smaken van José Pizarro. Een Spaanse chefkok die in London woont en daar twee restaurants heeft, tapasbar José en restaurant Pizarro.
José Pizarro heeft een aantal kookboeken op zijn naam staan met veel traditionele recepten. Vele ervan zijn in een modern jasje gestoken en een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Spaanse keuken.

Carpaccio met tuinbonen en Manchego

Dit recept is heel wat anders dan de carpaccio die we kennen uit de Italiaanse keuken, maar een bijzonder lekker combinatie van kalfsvlees, tuinbonen en Manchego.
Ook doordat er een heerlijk sausje overheen gaat van olijfolie, Dijon mosterd, citroensap en verse munt.
En licht en fris gerechtje waarmee je goed voor de dag kunt komen en het zeker goed zal doen als voorgerecht in de zomer.
Ik heb de verhoudingen van het recept ietsje naar mijn smaak aangepast, want er was naar mijn mening veel te weinig van die heerlijke saus!

Het onderstaande recept is geschikt voor 4 personen

Carpaccio met tuinbonen en Manchego

200 gram kalfsbiefstuk
350 gram gedopte tuinbonen
2 eetlepels citroensap
2 theelepels Dijon mosterd
8 eetlepels olijfolie extra virgen
4 theelepels verse muntblaadjes, fijngesneden
zout, zwarte peper
stukje Manchego kaas

Carpaccio met tuinbonen en Manchego

Het makkelijkste is om je slager carpaccio te laten snijden van kalfsvlees. Mocht je het liever zelf doen leg het stuk vlees, gewikkeld in folie, 2 uur in de vriezer en snij er zo dun en mooi mogelijke plakjes van.

Kook de tuinbonen 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel ze onder koud stromend water tot ze koud zijn. Dop ze eventueel dubbel en zet apart.

Carpaccio met tuinbonen en Manchego

Maak de saus door het citroensap en de mosterd goed door elkaar te mengen. Voeg hieraan de fijngesneden munt en maal fijn met behulp van een staafmixer. Druppel al roerend de olijfolie door het citroen/mosterd/munt mengsel alsof je een mayonaise maakt. De saus zal hierdoor indikken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout.

Carpaccio met tuinbonen en Manchego

Schep 1 eetlepel van de saus over de tuinboontjes en roer alles goed om zodat de tuinbonen onder de saus zitten (ik heb dat voor de foto niet gedaan).
Verdeel het vlees over vier borden, zodat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Leg er wat tuinboontjes op en schaaf wat Manchego kaas en leg dit op het vlees. Besprenkel alles met de heerlijke saus. Draai er wat versgemalen peper overheen en serveer direct samen met het restant van de saus in een apart kommetje.

Carpaccio met tuinbonen en Manchego

Decoreer eventueel zoals ik hier gedaan heb met wat pea shoots (jonge doperwt scheuten) en extra muntblaadjes (optioneel).

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »