Tumbet

image_printprintfriendly version

Tumbet is een vegetarisch gerecht uit Mallorca. Een combinatie van aubergines, aardappelen, rode paprika en een sofrito met tomaat. Alles wordt apart gebakken en dan in een ovenschaal in lagen opgestapeld en afgebakken in de oven.

Tumbet (voor 6 personen)

2 grote aubergines in plakken van ½ cm gesneden
600 gram geschilde aardappelen in plakken van ½ cm
2 grote rode paprika’s in repen gesneden
zout en zwarte peper

Voor de tomatensaus:
2 blikken tomatenblokjes (bij gebrek aan lekker tomaten in dit seizoen)
2 uien fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
takje tijm
handje gedroogde oregano
2 laurierbladen

Bak aardappelen in voldoende olijfolie goudbruin. Laat ze op wat keukenpapier uitlekken en bestrooi met wat zout en peper. Bak de aubergines in dezelfde3 olijfolie aan beide kanten goudbruin en laat deze ook uitlekken op wat keukenpapier (ook met een beetje zout en peper bestrooien). Bak de repen paprika in olijfolie af en toe al roerend in ongeveer 25 minuten gaar. Maak ondertussen de tomatensaus. Laat de uien 15 minuten zachtjes smoren, voeg hieraan de tijm, knoflook, oregano en laurier toe en laat nog 5 minuten meebakken. Doe de blikken tomatenblokjes erbij en laat de saus 25 minuten zachtjes koken tot de saus wat ingedikt is. Haal de laurier en het takje tijm eruit. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verwarm de oven op 180 graden. Leg in een ovenschaal een laag aardappelen, daarna een laag paprikarepen en daarover de aubergineplakken. Bedek alles met de tomatensaus. Zet de schaal 25 minuten in de oven.
Lekker bij lamsvlees!

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »