Round-up foodblog event januari 2012

image_printprintfriendly version

Tien heerlijke recepten kwamen binnen voor het foodblog event die ik deze maand mocht hosten, met als thema comfort food.

Joyce van the Fat Judge deelde haar versie van het recept van spaghetti met ballen en doperwtjes van Jamie. Speciaal voor bankzitters die (het liefst) in het bezit zijn van een donkere bank. Leuk detail: haar tomatensaus maakt ze in een paellapan;) Slim!
Simone van de Glazen Vork kwam met een recept van fijne pompoen-selderijsoep die makkelijk aan te passen is met ingrediënten die je nog in je koelkast hebt liggen. Met haar prachtige foto’s krijg je meteen trek!
Paul (die geen blog heeft) liet weten troost te vinden in zijn mislukte groentesoep waar een pollepel in kan staan.
Antoinette van Italiaans koken met Antoinette had naast een geweldige, poëtische beschrijving van de maand januari en het daarbij behorende recept van haar ‘fijne uiensoep’, ook nog muziektips voor tijdens het koken.
MaaNtje van fullmaan.punt gaf ons het recept van haar moodfood: pasta verde met kaassaus in een normale versie maar ook een vegetarische versie.
Marsepein vond het moeilijk kiezen uit stoofschotels, soepen, gehaktballen, ristotto’s, pastagerechten en haar opa’s ham-kaas-uienbroodjes, maar ging uiteindelijk op de Ierse toer en kwam met haar beef & guiness stew recept die ze een tijd geleden op haar blog plaatste. Met een heel leuk verhaal over het Ierse Guiness bier.
Sietske van Zilte Zee vond het ook moeilijk kiezen en had een lange strandwandeling nodig om via soep, een chocoladebank en ouderwetse elleboogmacaroni met ham en kaas, toch uit te komen op de tosti’s met ketchup.
Silke van Silkes Kookhoekje had een heel fijn recept van risotto met boschampignons. Comfort food eerste klas voor haar.
Raya van Lichansky Likes kwam met een nagerecht wat mooi past bij dit koude weer en deelde haar Oostenrijkse Kaiserschmarrn recept met ons. Likkebaarend lekker en een onweerstaanbare caloriënbom.
Jessica van Foxy Cooks plaatste de link van een heel fijne soep die ze op haar blog heeft staan, namelijk die van Soto Ayam (recept in het Engels) die ze het liefst elke zondag maakt en eet.
De redactie van Vegatopia gaf mooi weer wat je allemaal onder comfort food kunt verstaan en dat het voor iedereen wat anders is. Tertia deelde met ons haar recept van mac and cheese.

Dank jullie wel voor het deelnemen! Ik heb vond het geweldig leuk om alle ingezonden recepten te lezen op jullie blogs en inspiratie op te doen.

Het was moeilijk kiezen tussen al die heerlijke gerechten maar voor mij is de ‘fijne uiensoep’ de winnaar!
Ik draag daarom bij deze graag het foodblog event stokje over aan Antoinette van Italiaans koken met Antoinette en ben heel benieuwd welk thema zij kiest voor de maand februari.

 

Om het foodblog event aan mijn kant af te sluiten, geef ik hierbij ook nog een fijn gerechtje. Namelijk een aardappelpuree, voor mij ook zo’n lekker ultiem comfort food gerecht.

Niet het recept van de gebruikelijke aardappelpuree met boter en melk, maar eentje die ik tegenkwam in een Spaans tijdschrift met gepofte knoflook en een emulsie van olijfolie en amandelen.

Aardappelpuree met knoflook en amandelen (puré con ajos y almendras)

1 kilo kruimige aardappelen
1 knoflookbol
100 ml olijfolie
100 gram amandelen, droog gebakken en daarna fijn gemalen
peper en zout

Wikkel een hele ongepelde knoflookbol met wat olijfolie in wat aluminiumfolie en plaats deze ongeveer 30 minuten of tot hij zacht is, in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze gaar in wat water met zout. Giet de aardappelen af en haal door een pureeknijper of een roerzeef (pasapurés in het Spaans) samen met 3 of 4 teentjes gepofte knoflooktenen (uit hun schilletje gehaald). Breng op smaak met wat zout en peper.
Roer het amandelmeel door de olijfolie en blijf kloppen tot je een goed gemengde emulsie hebt.
Serveer de puree als bijgerecht met een scheutje van het amandel/olijfoliemengsel.

Gezien in Cocina Mia

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »