Huevos en gelatina con salmón ahumado (eieren in gelatine met gerookte zalm)

image_printprintfriendly version

Dit recept zag er zo gezellig en vrolijk uit dat ik het wel eens wilde uitproberen. Een leuk voorafje en als je er kwarteleitjes zou gebruikt, kun je er minihapjes van maken.

Huevos en gelatina con salmón ahumado (voor 4 personen)

4 eieren
50 gram gerookte zalm, in repen gesneden
stukje courgette in repen gesneden
6 gelatine blaadjes
1 liter groentebouillon
takjes verse dille

Leg de eieren voorzichtig in kokend water en laat ze 4 minuten koken. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en laat afkoelen in koud. Leg de gelatineblaadjes in koud water.
Breng 1 liter bouillon aan de kook. Zeef een half liter bouillon en blancheer de courgette 2 minuten in de andere halve liter. Haal de slierten uit de bouillon en laat afkoelen.


Knijp de gelatine goed uit en voeg deze aan de gezeefde halve liter bouillon toe. Roer tot de blaadjes zijn opgelost. Schenk wat bouillon in vier vormpjes (ongeveer 1/2-1cm). Laat dit opstijven en leg hier wat takjes dille, wat courgette en wat zalm op. Daarop leg je één ei in ieder vormpje en giet hierover bouillon tot het ei onderstaat. De zijkanten en bovenkant van het ei kun je nog opvullen met wat courgette, dille en zalm. Laat alles minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
Maak een sausje van de 2 eetlepels mayonaise, wat geraspte mierikswortel of wat wasabi, een paar druppels citroensap, wat fijngesneden bieslook en wat zout en peper.


Om de gelatine eieren uit hun vormpje te krijgen kun je het beste met een mes langs de binnenranden snijden tot de gelatine wat loslaat. Draai hem dan op een bord om. Je kunt ook de buitenkant van het vormpje met wat warm water verwarmen. Het nadeel hiervan is dat de gelatine oplost en er veel vocht meekomt als je het vormpje op een bord omdraait.

Gezien in: Cocina Mia

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Unable to communicate with Instagram.

Volg me op Instagram!

Translate »