Mantecadas con piñones y pimienta (pijnboompittenkoekjes met zwarte peper)

image_printprintfriendly version

Al eerder schreef ik dat ik niet van het zoet ben. Maar het is zo leuk om af en toe te bakken en ik werd enthousiast toen ik dit recept tegenkwam in Basic Tapas van Valérie Berry omdat het hier om koekjes gaat met peper. Weer eens wat anders! En ze zijn niet echt vreselijk zoet. Met een klein vleugje citroen zijn het mijn favoriete koekjes geworden. Als je niet gek bent op pijnboompitten kun je die vervangen voor amandelen of hazelnoten. Net zo lekker.

Mantecadas con piñones y pimienta

150 gram bloem
1/2 theelepel bakpoeder
snufje zout
125 gram zachte roomboter
60 gram fijne suiker
1/2 theelepel versgemalen peper
1 ei
75 gram pijnboompitten
rasp van 1 citroen

Verwarm de oven op 190 graden.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan al omscheppend bruin. Laat afkoelen.
Zeef bloem met de bakpoeder en een snufje zout. Klop het ei los.
Meng boter met de suiker en peper met een mixer en klop dit tot een luchtige substantie. Voeg hieraan het losgeklopte ei toe en daarna de bloem beetje bij beetje en blijf kloppen tot je een homogene massa hebt. Roer de helft van de pijnboompitten door het mengsel.
Bekleed 2 bakplaten met wat bakpapier en leg er met behulp van 2 lepels een bergje van het beslag op. Leg ze niet te dicht op elkaar want ze worden plat en hebben daardoor wat ruimte nodig. Garneer met de overgebleven pijnboompitjes en schuif de bakplaten 10 minuten in de oven.
Laat op de bakplaat op kamertemperatuur afkoelen.

Oorspronkelijke recept: Basic Tapas van Valérie Berry

2 Comments

  1. Lucie Bleumer april 29, 2012 at 15:25

    How much flour for this recepy?

Laat een reactie achter bij bijzonder spaans Reactie annuleren

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »