Kip chili burgers omwikkeld met sla

Tijdens mijn zomervakantie in Amerika kon ik het natuurlijk niet laten om daar de nodige kooktijdschriften te kopen. Inspiratie is altijd welkom hier. Dit recept komt uit het tijdschrift Bon Appétit. Het is dan wel niet Spaans, op de Spaanse peper na, maar wel ontzettend makkelijk te maken en erg lekker en daarom wil ik het graag met jullie delen.

Kip chili burgers omwikkeld met sla

500 gram kippengehakt
4 eetlepels vissaus (bij toko verkrijgbaar)
4 eetlepels oestersaus (bij toko verkrijgbaar)
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels suiker
1 spaanse peper, in ringen gesneden
2 sjalotjes, fijngesnipperd
1 knoflookteen, fijngesneden
3 eetlepels zonnebloemolie
1 krop Hollandse sla
1 eetlepel bloem
blaadjes van 2 takjes tijm
bieslook, fijngesneden

Meng voor de dipsaus de vissaus, limoensap, suiker, de helft van de spaanse peper met 2 eetlepels water en roer goed om. Zet apart.
Voeg aan het gehakt de overige 2 eetlepels vissaus, sjalotjes, oestersaus, bieslook, tijmblaadjes, bloem en de knoflook. Meng alles goed door elkaar.
Vorm met natte handen hamburgertjes met een diameter van ongeveer 5 cm. Leg de hamburgertjes op een bord en laat een half uur in de koelkast rusten zodat de smaken goed mengen.
Verhit een deel van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de burgers in gedeeltes bruin. Reken op elke kant ongeveer 4 minuten.


Was de slabladen en leg deze op een bord. Leg op een slablad een burger, bestrooi met wat fijngehakte bieslook. Wikkel het slablad om de burger en doop in de dipsaus.

4 Comments

  1. Karin - The F Girl oktober 1, 2012 at 17:40

    Dat ziet er lekker uit! Ik bedenk me nu ter plekke dat ik nog nooit met kippengehakt gekookt heb. Ik weet niet eens of ik het wel eens heb gegeten. Hoe bizar is dat?

    Wordt dus hoog tijd, zeker met een lekker recept als dit!

    • bijzonder spaans oktober 1, 2012 at 17:59

      Dank je wel:)
      En echt de moeite waard eens met kippengehakt te koken. Favoriet bij dochterlief hier!
      Je kunt het kippengehakt eventueel kruiden met een gewoon standaard gehaktkruidenmengsel naast een zelfgemaakt mengsel voor bijvoorbeeld gehaktballen.
      Lekker ook door de spaghetti (op de Italiaanse tour dan).

  2. Es oktober 2, 2012 at 06:24

    Ben blij dit recept vandaag te zien! Krijg vanavond iemand op bezoek die ‘low carb’ eet. Dit is wel heel geschikt!
    Ik maak kipgehakt gewoon zelf.
    馃槈

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »