Tartas de albaricoques, manzana, jengibre y romero

image_printprintfriendly version

Bladerdeeg taartjes met abrikozen, appel, gember en rozemarijn. Simpel en heel makkelijk te maken. Echt een herfstreceptje……

Tartas de albaricoques, manzana, jengibre y romero

1 rol bladerdeeg
gewelde abrikozen (bij de supermarkt verkrijgbaar)
1 appel
stukje verse gember
10 rozemarijn naaldjes
1 eetlepel roomboter, gesmolten
1 ei, geklutst
suiker (optioneel)
poedersuiker

Verwarm de oven op 220 graden (hetelucht oven 210 graden).
Snij rechthoeken uit het bladerdeeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Halveer de abrikozen door ze door de lengte doormidden te snijden. Leg op elk plakje bladerdeeg 4 abrikozenhelften.
Raps de verse gember en besprenkel de abrikozen ermee naar smaak. Snij de rozemarijnnaaldjes heel fijn en bestrooi de abrikozen hiermee.


Snij de appel in 4 parten, verwijder klokhuis en snij heel fijn, desnoods met behulp van een mandoline. Leg plakjes appel bovenop de abrikozen.
Smelt de roomboter op zacht vuur en bestrijk de appelpartjes ermee. Bestrooi eventueel met wat suiker.
Kwast de overgebleven randen met wat eigeel.


Schuif in de warme oven en bak 15 minuten. Bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

 

2 Comments

  1. Rob Verstappen januari 19, 2013 at 21:32

    Geweldig lekker ziet het er uit. Ik mis alleen even hoeveel stukken je uit een rol bladerdeeg haalt.

    • bijzonder spaans januari 20, 2013 at 10:48

      Afhankelijk hoeveel en hoe groot je de bladerdeeg taartjes wil maken. Uit een rol zo’n 8 tot 16.
      Mocht je bladerdeeg uit de vriezer gebruiken, die per 10 verpakt, dan kun je het deegvelletje doormidden snijden om er een rechthoek van te maken.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »