Vieiras con jamón serrano (coquilles met serranoham)

In de Spaanse keuken komen combinaties van vis en vlees vaak voor. Ook in dit recept waar coquilles zijn omwikkeld met serrano ham.

Vieiras con jamón serrano

Vieiras con jamón serrano

4 coquilles per persoon
1 a 2 mooie plakken serranoham op 4 coquilles
zwarte peper
olijfolie

voor de saus:
3 eetlepels sherry PX
1 eetlepel water
1 theelepel gerookte paprikapoeder

Vieiras con jamón serrano

Snij de plak(ken) serranoham in de lengte doormidden en snij deze weer door de helft. Bestrooi de coquilles met wat zwarte peper. Zout is niet noodzakelijk aangezien de ham vrij zout is. Wikkel de ham om de coquilles.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de coquilles rondom bruin. Voeg de gerookte paprikapoeder toe, roer om en schenk de sherry en het water erbij en laat 1 aan 2 minuten op hoog vuur koken.
Haal de coquilles uit de pan en verdeel over borden. Serveer met of zonder de saus en wat sla en lekker brood.

Vieiras con jamón serrano

4 Comments

  1. Tijmen mei 15, 2013 at 15:49

    Wow, dat ziet er super uit!

  2. Erik maart 31, 2018 at 12:41

    Buenas Didi,

    Vandaag als lunch hebben we deze vieiras gemaakt. Althans de helft volgens een enigszins vergelijkbaar recept van José Pizarro (uit de oven met een beetje gehakte rode peper, peterselie, knoflook, olijfolie en citroensap met als ze gaar zijn een plakje gebakken serranoham erop), en de andere helft dus ingepakt in serranoham en pimentón/px/water.

    We vinden die van jouw recept het beste smaken. Vooral door het sausje erbij worden ze erg lekker!

    Gaan we vaker maken!

    Bedankt weer voor het recept!

    • bijzonder spaans april 3, 2018 at 07:11

      Hoi Erik,
      Wat goed en ontzettend fijn te horen.
      Klinkt trouwens ook goed die smaken van het recept van José Pizarro.
      Dank je wel voor je reactie:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:
Instagram has returned invalid data.

Volg me op Instagram!

Translate »