Tomatitos de color secos en conserva (gedroogde tomaatjes op olie en kruiden)

Een recept om zelf tomaatjes met kruiden op olie te zetten.
Nu er zoveel lekkere tomaatjes verkrijgbaar zijn waarom deze niet zelf in de oven drogen? Gebruik ze bijvoorbeeld in een salade of als bijgerecht bij een stukje vis. De olijfolie is na verloop van tijd heerlijk om er een mooie vinaigrette van te maken.
Ik kwam deze gekleurde tomaatjes tegen bij mijn biologische supermarkt, maar je kunt uiteraard ook gewoon cherry tomaatjes gebruiken.
Leuk ook om een potje cadeau te doen!

tomatitos de color en conserva

Tomatitos de color secos en conserva

500 gram cherry tomaatjes
1 knoflookbol
blaadjes laurier
takjes oregano
takjes tijm
2 theelepels zwarte peperkorrels
500 ml olijfolie extra virgen
zout

tomatitos de color en conserva

Was en droog de tomaatjes en snij ze doormidden. Leg ze op een bakplaat, bestrooi ze licht met wat zout en zet een aantal uur in de oven op 75 graden tot ze gedeeltelijk hun vocht kwijt zijn geraakt en wat ingedroogd zijn. Laat afkoelen.

tomatitos de color en conserva

Vul steriele potten met de tomaatjes. Leg in iedere pot 1 blaadje laurier, 2 takjes tijm, 1 takje oregano, 1 á 2 knoflooktenen en wat peperkorrels. Vul de potten met de olijfolie en bewaar in de koelkast. Ze blijven ongeveer 2 weken goed.

2 Comments

  1. Agnes juli 17, 2013 at 17:52

    Weer een heerlijk receptje. Heb nog aardig wat recepten van je op mn to-do-lijstje staan. And guess what….op dit moment bevind ik me ca. 300 meter van restaurant Els Tinars. Maar helaas even niet te doen voor me:-) Maar genieten volop van de omgeving en zijn lekkere eten. Vanochtend heerlijke wandeling gemaakt vanaf s’agaro via el rodonda naar sa conca. Wat is deze omgeving van de Costa Brava toch ontzettend mooi en fijn om te verblijven .
    En tussen de bedrijven door op je fijne blog bijlezen.
    Lieve groet,
    Agnes

    • bijzonder spaans juli 18, 2013 at 06:32

      Hoi Agnes,
      Wat heerlijk voor je dat je momenteel in dat mooie gedeelte van Gerona bent.
      S’Agaro is heerlijk toeven, zeker het strand van San Pol. Ken je het restaurant Vila Mas daar? Daar komen wij ook graag met hun prachtige terras buiten met uitzicht op het strand en zee, waar je geweldig kunt eten.
      Een ander heel fijn familie restaurant is Can Panedes in LLagostera (Cta C-65 de Girona a Sant Feliu de Guixols, km12, sortida Llagostera Est, Llagostera, Spanje). Menu daar in de middag is rond de 15 euro voor voor-, hoofd- en nagerecht inclusief wijn;)
      Veel plezier nog en dank je wel voor je enthousiasme over de blog.
      Groeten
      Didi

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »