Tarta de castañas (kastanje taart met stukjes appel)

Ik ben dol op kastanjes en mis het best wel dat ze hier in Nederland niet op straat verkocht worden. In Spanje kom je op straat in de winter kastanje venters tegen waar je een zakje warm gepofte kastanjes kunt kopen. Heerlijk vind ik dat.
Kastanjes zijn niet alleen heel lekker in hartige gerechten maar door hun zoetige smaak ook in desserts zoals in dit fijne kastanjetaartje.
Ik heb voor dit recept kant en klare kastanjes gebruikt, aangezien ze in de herfst overal verkrijgbaar zijn en nu echt wel het seizoen over is. Kant en klaar gekookte kastanjes zijn te koop bij onder andere Ekoplaza, Jumbo, Albert Heijn of een goede groenteboer.

tarta de castanas

Tarta de castañas

ronde bakblik met een diameter van 20 cm
voor de bodem:
250 gram maria koekjes
100 gram zachte roomboter
theelepel cacaopoeder
theelepel poedersuiker

voor de vulling
500 gram gekookte kastanjes
1/2 appel in kleine stukjes gesneden
150 gram fijne tafelsuiker
3 eieren (alleen eigeel)
200 ml slagroom
30 gram pijnboompitten
chocoladesaus (optioneel)

tarta de castanas

Vet een bakvorm in met roomboter en bestrooi met wat bloem.
Maak de bodem van de taart door de koekjes in een keukenmachine fijn te malen. Bestrooi met de cacao poeder en poedersuiker en meng de zachte boter erdoor.
Bekleed met dit deeg je bakvorm en zet 30 minuten weg in de koelkast.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Pureer de kastanjes samen met de slagroom tot je een puree hebt gekregen. Voeg suiker, stukjes appel en eigeel toe en meng alles goed door elkaar.
Vul de bakvorm met het kastanjemengsel en bak in 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

tarta de castanas

Decoreer met pijnboompitjes en eventueel met wat chocoladesaus.

 

tarta de castanas

Bron: Cocina Mia

 

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bekijk ook:

Volg me op Instagram!

Translate »